ARNE SLOT VERWACHT VERTREKKEN BIJ FEYENOORD: 'INDIRECT HET GEVOLG VAN SUCCES'

Arne Slot verwacht dat er komende zomer spelers zullen vertrekken bij Feyenoord. De oefenmeester, die zondag met Feyenoord de KNVB Beker in de wacht sleepte, is blij dat de club succesvol is, maar ziet dat de keerzijde is dat spelers vertrekken. Feyenoord won vorig seizoen de landstitel, die deze voetbaljaargang vrijwel zeker naar PSV gaat.

"Ik voel heus wel dat de jongens waardering hebben voor het werk dat wij als staf met ze doen en die waardering is geheel wederzijds",

zegt

Slot bij ESPN. Vervolgens wordt hem gevraagd of hij vreest voor een leegloop komende zomer. "Dat woord zou ik niet willen gebruiken, maar het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat. Want dat is indirect het gevolg van succes. Er zitten grote clubs in grote competities boven ons, dus die realiteit moet je niet uit het oog verliezen."

Het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat. Want dat is indirect het gevolg van succes.
- Arne Slot verwacht dat er komende zomer spelers bij Feyenoord zullen vertrekken

De keuzeheer plaatst wel een kanttekening. "Het is ook niet vervelend om bij Feyenoord werkzaam te zijn de laatste jaren. Wij hebben een heel mooi verhaal, maar het zou naïef zijn om te denken dat we volgend jaar met dezelfde groep aan de start staan", aldus Slot, die zichzelf ten doel heeft gesteld om dit seizoen boven de tachtig punten te eindigen. "Maar dat is niet iets waar we vandaag heel erg mee bezig zijn, en de jongens al helemaal niet."

Lees ook:

Chuba Akpom dient vertrekwens in en lijkt plank mis te slaan met beoogde transfer

Feyenoord zag vorige zomer Orkun Kökcü voor minimaal 25 miljoen euro naar Benfica vertrekken. Ook Danilo (Rangers FC) en Róbert Bozeník (Boavista) trokken de deur achter zich dicht in Rotterdam. Komende zomer lijken Lutsharel Geertruida en Santiago Giménez een stap te maken, terwijl de verwachting is dat Alireza Jahanbakhsh en Kostas Lamprou transfervrij vertrekken.

2024-04-22T16:04:01Z dg43tfdfdgfd